GIDA BOĞULMALARINA ENGEL OLMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER






  • Çocukların oturarak yemek yemesini sağlayın.
  • Yiyecekleri yeterince çiğneme ve yutmaları için onlara fırsat verin.
  • 3-6 yaş çocukların sert meyve, çerez, sosis, kraker, şekerleme, lokum, reçel vb. gıda maddeleri tüketirken yanında oturun. Çünkü çocuklarda bu tip gıda maddelerinden boğulma oranı çok yüksektir.
  • İyi pişirilmiş gıdaların çiğnenmesi ve yutulması kolaydır. Bu nedenle gıdaların iyi pişirilmeye özen gösterilmelidir.
  • Araba içerisinde yemek yenilmesinden kaçınılmalı. Eğer yemek yemeye araba içinde başlanılmışsa arabayı güvenli bir yerde durdurduktan sonra, çocuğun yemeğini bitirilmesi beklenmelidir.
  • Diş çıkarma oyuncakları boğaz ve adale dokusunda uyuşmaya neden olabileceğinden çiğneme ve yutkunma ile ilgili problemlere yol açabilir. Özellikle yemek yerken bu tip oyuncaklarla oynamaya izin vermeyin. Bunun yerine dişlerini kaşıması için eline elma, armut gibi gıdalar verilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder