ÇOCUKLARDAKİ KARDEŞ REKABETİ VE ÇÖZÜMÜ





     Sadece bir çocuğu olan ebeveynler ikinci çocukları olduğunda hayatlarının ne kadar çok değiştiğini nadiren fark eder. İki çocuk birbirlerine karşı iyi bir dosttur ancak sert rakiplerde olabilirler. 

  • Yeni yürümeye başlayan çocuklar kendilerine ilginin çok az verildiğini düşündüklerinde bunun için yarışır. Mevcut ilgi sevgi veya dondurma vermekse çocukların en fazlasının gerekli olduğunu düşünmeleri söz konusu olan bir şey değildir.
  • Küçük kardeşler, yaşça daha büyük erkek ya da kız kardeşlere yapıldığı kadar kendine bir şeyler yapılmadığında hayal kırıklığına uğrayabilir.
  • Bazıları kendilerinin sahip olmadığı ayrıcalığı olduğunu hisseder. Yeni yürümeye başlayan çocuk, kendisi yapamazken ablasının neden sallanmaya devam ettiği konusunda emin olamaz.
  • Küçük çocuğunuz büyük olanla alay eder ve büyük olan çocuk, daha büyüğüyle dalga geçip misilleme yapan küçükle alay eder. Bu döngü gerilim ve rekabeti sürdürür ayrıca anne ve baba için hiç de rahatlatıcı değildir.
ÇÖZÜM:
Kardeş rekabeti bir yarışma türüdür ve kötü davranışın sinir bozucu görüntüsünün çok daha ötesindedir. Yürüme döneminde bu oldukça normaldir ve kardeşler evden ayrılıncaya kadar da muhtemelen devam edecektir. Tartışmaların ve kavgaların içine girmeyin; onları her zaman meşgul tutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder